Ruladă cu nuci si alune
PrinteazaO reteta de rulada cu nuci si alune din: oua, zahar, faina, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, lapte, alune, nuci, cafea, pesmet si coaja de lamaie.
- 6 ouă
- 160 g zahăr
- 140 g făină
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 1 linguriţă zahăr vanilat
crema:
- 250ml lapte
- 60 g nuci
- 60 g alune
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriţă cafea
- 3 linguri pesmet din biscuiţi sau fulgi de cereale zdrobite
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Rumeniţi nucile şi alunele în cuptor, apoi curătaţi-le de cojile maronii. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până când zahărul se topeşte, apoi adăugaţi pe rând albuşurile bătute spumă, coaja de lămâie şi făina, amestecând prin răsturnare.
Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceţi-o la foc potrivit. Când blatul este copt, desprindeţi marginile şi fundul de pe tavă şi răsturnati-l peste un prosop umezit, bine stors. Cu ajutorul lui rulaţi blatul cât mai strâns, cât este fierbinte încă. Pentru cremă, opăriţi cu laptele fierbinte alunele şi nucile pisate, adăugaţi zahărul, cafeaua, pesmetul şi coaja de lămâie.
Frecaţi bine crema pentru omogenizarea ingredientelor şi cât este caldă încă întindeţi-o pe foaia de blat desfăcută. Rulaţi din nou blatul şi ungeţi-l deasupra cu un albuş bătut, presărati-l cu zahăr tos şi nuci, alune zdrobite şi puneţi-l la cuptor pentru câteva minute. Tăiaţi rulada după ce s-a răcit.
Ruladă cu nuci si alune
Pofta buna!