Ruladă cu nuci si alune

Printeaza

O reteta de rulada cu nuci si alune din: oua, zahar, faina, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, lapte, alune, nuci, cafea, pesmet si coaja de lamaie.

Ingrediente:Ruladă cu nuci si alune

  • 6 ouă
  • 160 g zahăr
  • 140 g făină
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă zahăr vanilat

crema:

  • 250ml lapte
  • 60 g nuci
  • 60 g alune
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriţă cafea
  • 3 linguri pesmet din biscuiţi sau fulgi de cereale zdrobite
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Rumeniţi nucile şi alunele în cuptor, apoi curătaţi-le de cojile maronii. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până când zahărul se topeşte, apoi adăugaţi pe rând albu­şurile bătute spumă, coaja de lămâie şi făina, amestecând prin răsturnare.

Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tape­tată şi coaceţi-o la foc potrivit. Când blatul este copt, des­prindeţi marginile şi fundul de pe tavă şi răsturnati-l peste un prosop umezit, bine stors. Cu ajutorul lui rulaţi blatul cât mai strâns, cât este fierbinte încă. Pentru cremă, opăriţi cu laptele fierbinte alunele şi nucile pisate, adăugaţi zahărul, ca­feaua, pesmetul şi coaja de lămâie.

Frecaţi bine crema pentru omogenizarea ingredientelor şi cât este caldă încă întindeţi-o pe foaia de blat desfăcută. Rulaţi din nou blatul şi ungeţi-l deasupra cu un albuş bătut, presărati-l cu zahăr tos şi nuci, alune zdrobite şi puneţi-l la cuptor pentru câteva minute. Tă­iaţi rulada după ce s-a răcit.

Ruladă cu nuci si alune

Ruladă cu nuci si alune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.