Frigarui cu cuscus si creveti
PrinteazaO reteta de frigarui cu cuscus si creveti din: cuscus, rosii, dovlecel, creveti, usturoi, lamai, sare, piper, ulei de masline, supa de legume si chimen.
- 250 g cuşcuş (instant)
- 2 roşii •
- 1 dovlecel •
- 400 g creveţi proaspeţi (decorticaţi, curăţaţi, fără cap)
- 12 căţei de usturoi
- 2 lămâi
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de măsline
- 50 ml supă de legume
- chimen măcinat
Mod de preparare:
Cuşcuşul se lasă să se înmoaie în apă rece, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se curăţă roşiile şi dovlecelul. Roşiile se taie sferturi şi se curăţă de seminţe; pulpa se taie cuburi, la fel ca pulpa de dovlecel.
Se curăţă usturoiul. Se spală lămâile cu apă fierbinte şi se taie bucăţi. Se înfig pe ţepuşe de lemn creveţii, alternându-i cu căţei de usturoi şi felii de lămâie; se sărează şi se piperează. Se ung cu 2 linguri de ulei de măsline.
Frigăruile se aşază pe grătarul încins şi se frig pe fiecare parte cca 3 min. Restul de ulei se încinge într-o tigaie şi se prăjesc legumele cca 4 min. Se toarnă supa şi se adaugă cuşcuşul; se încălzeşte.
Se condimentează cu sare, piper, chimen şi eventual fâşii de mentă. Se aşază cuşcuşul în boluri şi se serveşte cu frigărui.
Frigarui cu cuscus si creveti
Pofta buna!