Frigarui cu cuscus si creveti

Printeaza

O reteta de frigarui cu cuscus si creveti din: cuscus, rosii, dovlecel, creveti, usturoi, lamai, sare, piper, ulei de masline, supa de legume si chimen.

Ingrediente:Frigarui cu cuscus si creveti

  • 250 g cuşcuş (instant)
  • 2 roşii •
  • 1 dovlecel •
  • 400 g creveţi proaspeţi (decorticaţi, curăţaţi, fără cap)
  • 12 căţei de usturoi
  • 2 lămâi
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 50 ml supă de legume
  • chimen măcinat

 

Mod de preparare:

Cuşcuşul se lasă să se înmoaie în apă rece, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se curăţă roşiile şi dovlecelul. Roşiile se taie sferturi şi se curăţă de seminţe; pulpa se taie cuburi, la fel ca pulpa de dovlecel.

Se curăţă usturoiul. Se spală lă­mâile cu apă fierbinte şi se taie bucăţi. Se înfig pe ţepuşe de lemn creveţii, alternându-i cu căţei de usturoi şi felii de lămâie; se sărea­ză şi se piperează. Se ung cu 2 linguri de ulei de măsline.

Frigăruile se aşază pe grătarul încins şi se frig pe fiecare parte cca 3 min. Restul de ulei se încinge într-o tigaie şi se prăjesc legumele cca 4 min. Se toarnă supa şi se adau­gă cuşcuşul; se încălzeşte.

Se condimentează cu sare, piper, chimen şi eventual fâşii de mentă. Se aşază cuşcuşul în boluri şi se serveşte cu frigărui.

Frigarui cu cuscus si creveti

Frigarui cu cuscus si creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.