Reteta zilei: Chutney de ceapa

Printeaza

O reteta delicioasa de Chutney de ceapa din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara.

Chutney de ceapa

Ingrediente:

  • 8 cepe mari roşii
  • 100 g zahăr tos
  • 100 ml oţet de vin roşu
  • 100 ml vin roşu
  • 1 pliculeţ cu scorţişoară

 

Mod de preparare:

Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie mare. Acoperă şi. lasă la foc potrivit. zece minute sau pana ce se inmoaie ceapa.

Chutney_de_ceapa_02

Toarna otetul si vinul, amesteca putin si lasa sa firaba, neacoperit, pana cand sosul devine lipicios (dupa circa zece minute, cand lichidul a scazut la jumatate).

Chutney_de_ceapa_03

Adauga scortisoara, lasa un minut, amestecand, stinge focul si da deoparte ca sa se racoreasca. Torana in borcane si sterilizeaza in bain-marie.

Chutney_de_ceapa_04

Chutney de ceapa

Chutney de ceapa

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun, imi place. Multumim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.