Reteta zilei: Chutney de ceapa
PrinteazaO reteta delicioasa de Chutney de ceapa din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara.
Ingrediente:
- 8 cepe mari roşii
- 100 g zahăr tos
- 100 ml oţet de vin roşu
- 100 ml vin roşu
- 1 pliculeţ cu scorţişoară
Mod de preparare:
Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie mare. Acoperă şi. lasă la foc potrivit. zece minute sau pana ce se inmoaie ceapa.
Toarna otetul si vinul, amesteca putin si lasa sa firaba, neacoperit, pana cand sosul devine lipicios (dupa circa zece minute, cand lichidul a scazut la jumatate).
Adauga scortisoara, lasa un minut, amestecand, stinge focul si da deoparte ca sa se racoreasca. Torana in borcane si sterilizeaza in bain-marie.
Chutney de ceapa
Pofta buna!
Foarte bun, imi place. Multumim.