Peşte la grătar pe pat de mămăligă
PrinteazaO reteta de peste la gratar pe pat de mamaliga din: malai, sare, piper, supa de pui, verdeturi, ceapa, zahar brun, vin rosu, unt, fileuri de peste si ulei de masline.
- 200 g mălai
- sare
- piper
- 800 ml supă de pui
- 1 lingură verdeţuri tocate (busuioc, maghiran, pătrunjel)
- 2 cepe franţuzeşti
- 2 bucăţi zahăr brun
- 300 ml vin roşu
- 50 g unt rece
- 4 fileuri de peşte
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se fierbe mălaiul în supă 30 min., conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se prepară sosul: se toacă cepele franţuzeşti şi se caramelizează uşor în unt, cu zahărul. Se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul la sfert. Apoi se strecoară şi se înglobează untul rece.
Se condimentează peştele şi se prăjeşte în ulei de măsline; se păstrează la cald. Se toacă verdeaţa şi se amestecă împreună cu puţin ulei; se înglobează în mămăliga fierbinte şi se potriveşte de sare şi piper. Se aşază pe farfurii, deasupra se pune peştele şi de jur-împrejur se toarnă sos.
Peşte la grătar pe pat de mămăligă
Pofta buna!