Budincă din griş cu lapte
PrinteazaO reteta de budinca din gris cu lapte din: lapte, gris, oua, zahar, unt, pesmet de biscuiti dulci, frisca, pere si sare.
- 500 ml lapte
- 3 linguri gris
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 1 lingura unt
- 1 lingura pesmet de biscuiti dulci
- 3 linguri frisca
- 2 pere
- sare
Mod de preparare:
Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Frecati galbenusurile cu 3 linguri de zahar si sarea pana cand se formeaza o compozitie albicioasa, spumoasa.Adaugati grisul treptat şi apoi albuşurile bătute spumă.
Amestecaţi ingredientele prin răsturnare. Ungeţi o tavă cu unt şi presăraţi-o cu pesmet de biscuiţi.
Turnaţi compoziţia preparată în tavă, nivelaţi-o cu o lingură, puneţi deasupra felii de pară şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit pentru 20 – 30 de minute sau până când budinca se desprinde de marginea tăvii.
Fierbeţi laptele cu 1 lingură de zahăr şi când clocoteşte turnaţi-l peste budinca scoasă din cuptor şi lăsată în tava de copt.
Când laptele a fost absorbit de budincă, aceasta se poate scoate pe un platou şi se ornează cu frişcă.
Pofta buna!