Fidea de orez cu somon
PrinteazaO reteta simpla de fidea de orez cu somon din: fidea de orez, somon, mazare, ceapa verde, ulei de masline, extravirgin, sos de soia, icre de somon, marar si sare.
- 350 g fidea de orez
- 200 g somon proaspăt
- 150 g mazăre proaspătă
- 1 fir de ceapă verde
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri sos de soia
- 50 g icre de somon
- 1 legătură de mărar
- sare
Mod de preparare:
Pune fideaua de orez într-un vas cu apă clocotită, opreşte focul şi las-o 3-4 minute. Scoate-o şi scurge-o, răceşte-o sub jet de apă şi aşaz-o într-un castron.
Fierbe mazărea în apă clocotită cu sare până când se înmoaie, scurge-o şi pune-o peste fidea.
Taie somonul fâşii şi ceapa rondele subţiri. Căleşte ceapa în ulei încins, adaugă somonul, fideaua de orez şi mazărea şi căleşte-le, la foc iute, câteva minute.
Condimentează preparatul cu sos de soia, presară mărar tocat şi adaugă icrele de somon. Amestecă uşor toate ingredientele şi serveşte.
Fidea de orez cu somon
Pofta buna!