Ingheţată de ghimbir prăjită
PrinteazaO reteta de inghetata de ghimbir prajita din: ingheatata cu smantana, ghimbir, faina de orez, faina alba, bicarbonat, drojdie, zahar pudra, apa minerala, ulei de floarea soarelui si zahar pudra.
- 400 g îngheţată cu smântână
- 5 cm rădăcină de ghimbir
pentru aluat:
- 120 g faină de orez
- 150 g faină albă
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă drojdie uscată
- 2 linguri zahăr pudră
- apă minerală
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Oune îngheţata într-un castron şi amestec-o cu o spatulă până când devine cremoasă. Incorporează apoi ghimbirul curăţat şi ras (sau poţi pune sucul rezultat din stoarcerea ghimbirului ras). Formează bile cu ajutorul lingurii pentru îngheţată, aşază-le pe un platou şi pune-le în congelator să se întărească.
Intre timp, prepară aluatul: cerne împreună cele două tipuri de faină, adaugă drojdia, bicarbonatul şi zahărul. Toarnă apa minerală foarte rece în fir subţire, amestecând continuu cu telul până la obţinerea unei compoziţii omogene şi dense, ca pentru clătite.
Incinge uleiul într-o crăticioară mică, cu pereţii înalţi. Scufundă rapid bilele de îngheţată în aluat, ca să se acopere complet. Pune-le în uleiul încins, prăjeşte-le, scoate-le şi scurge-le. Presară-le, după gust, cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.
Ingheţată de ghimbir prăjită
Pofta buna!