Ciorba nefiarta de legume

Printeaza

O reteta de ciorba nefiarta de legume din: morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de varza acra, patrunjel verde, sare si piper. Ciorbele fără foc se pot prepara prin adăugarea legumelor preferate, rase, tocate mărunt sau tăiate în felii mai mari, în suc de roşii, zeamă de varză, iaurt, lapte acru, zer sau sucuri proaspat extrase din legume-radacinoase: morcovi, telina, varza, pastarnac, patrunjel, sfecla.
Ingrediente:Ciorba nefiarta de legume

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati si spalati bine legumele. Taiati-le in rondele, cubulete sau radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le intr-o oala, sarati-le, piperati-le, amestecati-le bine, eventual puteti sa le framantati putin ca sa-si lase zeama. Dupa 15 minute turnati zeama de varza acra. Amestecati si lasati in repaus preparatul timp de 15 minute.

Condimentele se potrivesc in fuctie de cat de sarata si acra este zeama de varza. Se seveste la temperatura camerei, presarata cu patrunjel verde tocat. Daca zeama de varza este acra, puneti jumatate din cantitatea ceruta si completati cu suc de rosii.

Ciorba nefiarta de legume

Ciorba nefiarta de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.