Secrete la borcan (muraturi)

Printeaza

MuraturiOricum alegi sa le prepari, legumele murate dau un gust delicios oricarui fel de mancare.

Legumele sau fructele puse la murat în saramură sunt mai gustoase şi chiar mai sănătoase decât alte varietăţi, întrucât îşi păstrează o parte mai mare din conţinutul de vitamine. Fie că pui la murat castraveţi, pepene, gogonele, varză sau cono­pidă, ai nevoie de apă, sare (o lingură cu vârf la un litru) şi câteva condimente (piper boabe, muştar, dafin).

Se pune apa la fiert alături de condimente, iar după ce dă în clocot, se ia de pe foc, se lasă câteva minute şi se adaugă fierbinte în borcane, peste legumele asezonate cu cimbru, usturoi, morcovi sau ce-ţi pofteşte inima.

Zeama de oţet

Pentru cine preferă gustul un pic mai înţepător al castraveţilor muraţi în oţet, variantele de preparare a zemei sunt multe – de la cea clasică (conţine doar apă, sare şi oţet) până la varietăţile cu aro­mă dulceagă, dacă preferi să adaugi za­hăr sau, mai sănătos, miere (cam 100 de grame la un litru de apă).

Sfaturi:

E musai ca sarea să fie grunjoasă, nicidecum iodată, pentru că înmoaie murăturile. Oţetul trebuie să fie natural, din vin, şi să nu aibă mai puţin de 9 grade. Dacă foloseşti sara­mură sau zeamă de oţet fierbinte, înfăşoară borcanele din sticlă în cârpe umede, ca să nu plesnească. Sau pune două cuţite în cruce sub aceste recipiente.

Incoming search terms:

  • harbuji murati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.