Falafel cu chimen din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, susan, chimen, boia, ulei, sare. Ingrediente: 500 g năut 3-4 căţei usturoi 1/2 ceapă o linguriţă bicarbonat o lingură seminţe de susan o legătură pătrunjel 2 linguriţe chimen măcinat 1/2 linguriţă boia dulce ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cu o seară înainte, se […]
Falafel
PrinteazaSunt chifteluţe vegetariene – se pot servi în zilele de post. Se mărunţesc cu robotul de bucătărie 250 g boabe de năut din conservă, 2 căţei de usturoi curăţaţi, 1 ceapă curăţată, boia de ardei, pătrunjel verde, coriandru, sare şi piper.
Pasta obţinută se modelează sub formă de biluţe, care se tăvălesc prin boabe de susan. Se prăjesc în ulei bine încins sau se pot pune la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cca 20 min.
Poate te intereseaza si:
Falafel traditional
Falafel traditional din: naut, usturoi, ceapa, susan, patrunjel, chimen, coriandru, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g naut inmulat 3 cătei usturoi 1/2 ceapă alba o lingură seminţe de susan o legătură pătrunjel 2 lingurite chimen măcinat 2 linguriţe coriandru măcinat 1/2 lingurită boia ulei pentru prăjit o lingurită bicarbonat sare piper Mod de […]
Falafel cu naut
Falafel cu naut din: naut, ceapa, usturoi, faina, praf de copt, tahini, ulei, chimion, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2 căni cu năut lăsat peste noapte la înmuiat, scurs 1/2 ceapă mică, tăiată mărunt 4 căţei de usturoi, pisaţi 1-2 linguri cu făină albă 1 linguriţă cu praf de copt 1 lingură cu tahini 1 lingură […]
Falafel cu spanac
Falafel cu spanac din: naut, spanac, feta, ceapa, usturoi, seminte de susan, ulei. Ingrediente: o conservă mare năut gata fiert 300 g spanac proaspăt 200 g brânză feta o legătură ceapă verde 2 fire usturoi verde o lingură seminţe de susan ulei pentru prăjit Mod de preparare: Năutul se trece sub un jet de […]
Pofta buna!