Sandwich-uri cu pasta de naut si legume din: naut, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel, ceapa rosie, sare de mare, piper, branza feta, paine, castravete, rosie, ardei iute, masline.…
Boabe uscate
PrinteazaDeşi boabele se aseamănă, năutul nu este înrudit biologic cu mazărea. Boabele de năut se folosesc într-o serie largă de preparate orientale, printre care ultra- cunoscutele hummus şi falafel.
Boabele de năut uscate trebuie înmuiate cca 12 ore înainte de a putea fi folosite; apoi se aruncă apa de la înmuiat şi boabele se fierb 30-45 min. în apă proaspătă. Mai uşor de folosit sunt boabele din conservă.
Cateva retete cu naut:
Chorizo cu naut si conopida
Chorizo cu naut si conopida din: conopida, ulei de masline, chorizo, usturoi, rosii, naut, chili, busuioc, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 300 g conopida 2 linguri ulei de masline 100 g Chorizo…
Pui cu cartofi si naut
Pui cu cartofi si naut din: lamaie, boia dulce, ulei de masline, cartofi, chorizo, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, naut, patrunjel, iaurt, paine. Ingrediente: 2 lamai, 1 taiata…
Pui cu naut si dovlecel
Pui cu naut si dovlecel din: pui, naut, ceapa, vanata, dovlecel, rosii cherry, fulgi de usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mic 400 g naut 2 cepe 1…
Reteta zilei: Salata de quinoa cu naut copt
Salata de quinoa cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi,…
Noroc cu retetele cu naut, ca altfel …