Gogoşari cu conopidă şi struguri

Printeaza

O reteta de Gogoşari cu conopidă şi struguri din: gogosari, conopida, struguri, foi de dafin, hrean, sare, zahar, otet, piper boabe si amestec de condimente.

Ingrediente:Gogoşari cu conopidă şi struguri

  • 4 kg gogoşari
  • 1  conopidă
  • 0,5 kg struguri
  • 2  fire de hrean
  • 4-5 foi de dafin
  • 10 linguri cu sare
  • 20 linguri cu zahăr
  • 0,5 l oţet
  • piper boabe
  • 1 plic amestec de condimente pentru murături

 

Mod de preparare:

Spală gogoşarii şi curaţă-i de cotoare. Cono­pida desfă-oîn bucheţele. Boabele de strugure desprinde-le de pe ciorchine. Umple gogoşarii cu conopidă sau struguri, apoi aşază-i alternativ în
introdu feliuţe de hrean.

Pentru a şti exact măsura de apă, umple borcanele cu apă, toarn-o apoi într-un vas şi pune-o la fiert cu sarea, zahărul, boabele de piper, foile de dafin şi oţetul.

După ce a dat în clo­cot, adaugă condi­mentele şi toarnă peste gogoşari. Lasă-i până a doua zi şi completează cu apa ramasa. Capseaza si pastreaza in camara.

Gogoşari cu conopidă şi struguri

Gogoşari cu conopidă şi struguri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.