Gogoşari cu conopidă şi struguri
PrinteazaO reteta de Gogoşari cu conopidă şi struguri din: gogosari, conopida, struguri, foi de dafin, hrean, sare, zahar, otet, piper boabe si amestec de condimente.
- 4 kg gogoşari
- 1 conopidă
- 0,5 kg struguri
- 2 fire de hrean
- 4-5 foi de dafin
- 10 linguri cu sare
- 20 linguri cu zahăr
- 0,5 l oţet
- piper boabe
- 1 plic amestec de condimente pentru murături
Mod de preparare:
Spală gogoşarii şi curaţă-i de cotoare. Conopida desfă-oîn bucheţele. Boabele de strugure desprinde-le de pe ciorchine. Umple gogoşarii cu conopidă sau struguri, apoi aşază-i alternativ în
introdu feliuţe de hrean.
Pentru a şti exact măsura de apă, umple borcanele cu apă, toarn-o apoi într-un vas şi pune-o la fiert cu sarea, zahărul, boabele de piper, foile de dafin şi oţetul.
După ce a dat în clocot, adaugă condimentele şi toarnă peste gogoşari. Lasă-i până a doua zi şi completează cu apa ramasa. Capseaza si pastreaza in camara.
Gogoşari cu conopidă şi struguri
Pofta buna!