Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc
PrinteazaO reteta de cartofi gratinati in stil frantuzesc din: cartofi rosii, usturoi, smantana, cascaval, sare, piper si nucsoara.
- 800 g cartofi roşii
- 1 căţel de usturoi
- 400 ml smântână
- 50 g caşcaval ras
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc cartofii şi se spală; se taie felii subţiri. Se taie în două căţelul de usturoi şi cu partea tăiată se freacă o formă de sufleu plată. Se unge forma şi se aşază înăuntru feliile de cartofi, ca ţiglele pe acoperiş.
Se amestecă smântână cu caşcavalul ras; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se toarnă peste cartofi – aceştia trebuie să fie complet acoperiţi. Se coace gratinul la cuptor cca 40 min. în ultimele 10 minute de copt se încinge grătarul cuptorului, pentru ca suprafaţa să fie crocantă.
Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc
Pofta buna!