Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc

Printeaza

O reteta de cartofi gratinati in stil frantuzesc din: cartofi rosii, usturoi, smantana, cascaval, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Cartofi gratinati in stil frantuzesc

  • 800 g cartofi roşii
  • 1 căţel de usturoi
  • 400 ml smântână
  • 50 g caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc cartofii şi se spală; se taie felii subţiri. Se taie în două căţelul de usturoi şi cu partea tăiată se freacă o formă de sufleu plată. Se unge forma şi se aşază înăuntru feliile de cartofi, ca ţiglele pe acoperiş.

Se amestecă smântână cu caşcavalul ras; se condimen­tează cu sare, piper şi nucşoară; se toarnă peste cartofi – aceştia trebuie să fie complet acoperiţi. Se coace gratinul la cuptor cca 40 min. în ultimele 10 minute de copt se încinge grătarul cuptorului, pentru ca suprafaţa să fie crocantă.

Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc

Cartofi gratinati in stil frantuzesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.