Sushi cu ton picant
PrinteazaO reteta de sushi cu ton picant din: orez, file de ton, castravete, maioneza cu ghimbir, sos de soia, mierin, zeama de lamaie, foi de alge, wasabi si seminte de susan.
- 200 g orez pentru sushi (prefiert)
- 150 g file de ton
- 1 castravete
- 2 linguri maioneză cu ghimbir
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri Mirin
- 1/2 lămâie (zeama)
- 2 foi de alge nori
- 1 linguriţă wasabi
- 1 lingură seminţe de susan alb şi negru prăjite
Mod de preparare:
Curăţă castravetele de coajă şi dă-1 pe răzătoarea mare, în aşa fel încât să obţii fâşii lungi şi foarte subţiri. Şterge tonul cu hârtie absorbantă şi taie-l felii subţiri. Amestecă sosul de soia, Mirin şi o lingură zeamă de lămâie; pune feliile de peşte în acest sos şi întoarce-le din când în când. Taie foile de alge în jumătăţi.
Ia cu mâinile umede o cantitate mică de orez şi pune-o pe jumătăţile de foi de alge, presându-1 uşor, apoi stropeşte-l cu câteva picături de wasabi. Aşază pe mijloc câteva felii de castravete, o lingură de maioneză cu ghimbir şi câteva seminţe de susan alb şi negru.
Deasupra aşază felii de peşte marinat şi rulează foile de alge pe lungime, dându-le forma unui con din care să se vadă peştele. Serveşte imediat.
Sushi cu ton picant
Pofta buna!