Ingheţată de trandafiri
PrinteazaSe taie bucăţi 100 g rahat turcesc cu trandafiri şi se amestecă împreună cu 100 ml smântână dulce. Se bat 250 ml frişcă. Separat, se bat 3 albuşuri cu 75 g zahăr.
Frişca şi bezeaua se înglobează în compoziţia de rahat; se aşază într-o formă de pudding şi se dau la congelator peste noapte.
Pentru sirop, se dau în clocot 250 ml apă cu 125 g zahăr şi se lasă apoi să fiarbă la foc moale cca 20 min. Se lasă să se răcească. Se înglobează 1 lingură sirop de trandafiri şi sucul de la 1/2 lămâie.
Forma se scoate din congelator, se plonjează puţin în apă fierbinte şi se răstoarnă pe un platou. Se toarnă sirop şi se decorează cu petale de trandafiri.
Ingheţată de trandafiri
Pofta buna!