Sushi uramaki
PrinteazaO reteta de sushi uramaki din: orez, seminte de susan, surimi, dovlecel, avocado, zeama de lamaie, foi de alga si maioneza.
- 240 g orez pentru sushi (prefiert)
- 3 linguri seminţe de susan
- 4 bucăţi de surimi (circa 60 g)
- 1 dovlecel
- 4 avocado
- 1 lămâie (zeama)
- 2 foi de algă nori
- 1 lingură maioneză
Mod de preparare:
Prăjeşte la foc mediu seminţele de susan într-o tigaie neaderentă, fară ulei. Zvântă bucăţile de surimi şi taie-le jumătăţi, pe lungime. Spală dovlecelul, apoi, cu un cuţit ascuţit, curăţă-l de coajă cu puţină pulpă de circa 1/2 cm, taie-l în fâşii cu grosimea tot de 1/2 cm.
Curăţă coaja fructului de avocado şi taie-l felii, pe lungime, apoi stropeşte-le cu zeamă de lămâie.
Acoperă cu folie de aluminiu un şervet din bambus. Pune deasupra o foaie de algă nori. Cu mâinile umede întinde pe aceasta jumătate din cantitatea de orez şi preseaz-o, lăsând neacoperită o porţiune din partea lungă a acesteia.
Presară peste orez seminţe de susan prăjite. întoarce cu grijă foaia, în aşa fel încât orezul să fie dedesubt, iar alga deasupra.
Intinde un strat gros de maioneză în partea inferioară a foii şi aşază, pe lungime, baghetele de surimi, feliile de avocado şi de dovlecel. Rulează orezul, alga şi umplutura cu ajutorul şervetului de bambus.
Procedează la fel cu restul ingredientelor, formând un al doilea rulou. Pune-le la rece pentru cel puţin o oră. Taie-le bucăţi de circa 3-4 cm şi serveste-le.
Sushi uramaki
Pofta buna!