Tort aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de tort aromat din: faina, zahar, zahar pudra, unt, oua, lapte, coaja rasa de lamaie, prune, scortisoara, praf de copt, sare si zahar pudra.
- 300 g faina
- 200 g zahar
- 4 linguri zahar pudra
- 150 g unt
- 4 oua
- 4 linguri lapte
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
- 500 g prune fara samburi
- scortisoara macinata
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se taie prunele felii, se presară cu zahăr pudră, scorţişoară măcinată, după gust, şi se lasă la rece 20 de minute.
Se freacă untul cu zahărul până devine spumos, se adaugă gălbenuşurile pe rând, coaja rasă de lămâie, laptele, praful de sare, apoi făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă tare.
Se toarnă jumătate din compoziţie într-o formă rotundă medie, unsă cu unt şi tapetată cu făină, se presară trei sferturi din feliile de prune, se toarnă aluatul rămas şi se pun prunele rămase.
Se coace tortul la foc potrivit 45-50 de minute, se lasă să se răcească şi se presară cu zahăr pudră.
Tort aromat
Pofta buna!