Portofele cu legume

Printeaza

O reteta de portofele cu legume din: faina, oua, margarina, legume, ciuperci, piept de pui, faina, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Portofele cu legume

aluat:

  • 350 g faina
  • 2 oua
  • 100 g margarina

pentru umplutura:

  • 300 g legume congelate (mazare, porumb, morcov, fasole verde)
  • 200 g ciuperci
  • 500 g piept de pui
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu margarina, ouăle şi un praf de sare şi se frământă un aluat elastic, care se dă la frigider pentru 30 de minute.Se taie pieptul de pui cubuleţe şi se rumeneşte în două linguri de ulei încins 10 minute, apoi se adaugă ciupercile spălate bine şi tăiate cubuleţe.

Se lasă până scade zeama, după care se pun legumele congelate şi se mai lasă 5 minute piefoc. Se pune sare şi piper, după gust, se lasă să se răcească, apoi se adaugă două ouă bătute şi o lingură de făină.

Se întinde aluatul, se taie rondele de 10 (cm diametru. Se pune pe mijlocul fiecărei rondele două liinguri din compoziţia de legume, apoi se pliază şi se presează marginea cu o furculiţă.

Se formează astfel toate portofelele. Se dau prin făină, apoi prin ouă bătut şi se prăjesc în baie de ulei încins, ca să iasă crocante.

Portofele cu legume

Portofele cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.