Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea
PrinteazaO reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina, unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua.
Ingrediente:
- 200 gr zmeură
- 350 gr făină
- 100 gr unt
- 100 gr zahăr pudră
- 50 gr dulceaţă de fructe de pădure
- 50 ml topping de zmeură
- 4 ouă
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă făina, untul şi gălbenuşurile până se obţine un aluat omogen, care se întinde, se pudrează cu puţină făină, se împachetează şi se lasă 15 minute la rece.
Aluatul se intinde pe masă într-o foaie subţire şi se aşează într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul încins la 180°C pentru circa 10-15 minute.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul pudră, apoi în ele se încorporează trei sferturi din cantitatea de zmeură, după care se toarnă în tavă peste foaia pe jumătate coaptă.
Se ornează cu restul de zmeură, din loc în loc se pune şi dulceaţa din fructe de pădure, se introduce din nou în cuptor până se rumeneşte frumos pe deasupra, iar la servire se stropeşte cu topping de zmeură.
Deliciu cu zmeură şi bezea
Pofta buna!