Perisoare de carne cu varza

Printeaza

Perisoare de carne cu varza din: ceapa alba, ceapa rosie, unt, orez, carne tocata amestec, oua, pesmet, usturoi, varza acra, smantana, sare, piper si zahar.

Ingrediente:

  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri unt
  • 100 g orez
  • 500 g carne tocata amestec
  • 3 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • 400 g varza acra
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa alba si se toaca marunt. Se incalzeste o lingura de unt intr-o cratita si se caleste ceapa pana devine lucioasa.

Se pune orezul spalat si scurs, se adauga 150 ml de apa, se acopera cu un capac si se lasa, pe foc mic, 20 de minute.

Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se pune carnea intr-un bol mare, se adauga ceapa rosie tocata marunt, orezul racit, ouale, sare si piper, dupa gust, pesmetul si se amesteca bine.

Se ia cu mana din compozitia de carne si se formeaza perisoare de circa 5 cm in diametru. Se lasa pe un tocator.

Usturoiul se curata, se toaca si se caleste cateva secunde intr-o lingura de unt, intr-o cratita mai mare, dupa care se adauga varza acra tocata fideluta.

Se pun perisoarele, se adauga un pahar cu apa, se acopera cu capac si se lasa, pe foc mic, 20 de minute.

Se scot perisoarele, se adauga smantana peste varza acra, se amesteca, se adauga zaharul si sare, daca mai este nevoie, si se pun perisoarele inapoi.

Se introduce cratita in cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute. Se servesc cu paine alba.

 

Perisoare de carne cu varza

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.