Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola
PrinteazaO reteta de paste cu rosii si branza gorgonzola din: paste scurte, sare, usturoi, smantana, piper, rosii cherry, branza gorgonzola si busuioc.
- 400 g paste scurte (penne)
- sare
- 1 catel de usturoi
- 150 g smantana
- piper
- 250 rosii cherry
- 200 g branza gorgonzola
- 1/2 legatura busuioc
Mod de preparare:
Se fierb pastele intr-o cantitate mare de apa clocotita cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se curata si se toata usturoiul.
Se amesteca impreuna cu smantana si 3 linguri din apa in care au fiert pastele. Se sareaza si se pipereaza.
Se spala rosiile cherry si se lasa sa se scurga; se taie jumatati. Se taie cuburi bucata de branza Gorgonzola, eventual decojita. Se spala busuiocul si se rup frunzulitele. Se incinge cutorul la 200C.
Se trec pastele prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga putin. Se aseaza intr-o forma de sufleu plata, unsa, impreuna cu rosiile cherry si amestecul de smantana.
Se repartizeaza deasupra cuburi de Gorgonzola si se coc 10-15 minute la cuptorul incins in prealabil 10-15 minute. Se presara frunze de busuioc si eventual piper macinat grosier.
Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola
Pofta buna!