Chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe 4 roşii 3-4 dovlecei 2 mere creţeşti 250 g zahăr tos 300 ml oţet de vin alb 2 linguriţe cu piper negru şi alb 1 linguriţă cu boabe […]
Chutney de rosii cu mere
PrinteazaO reteta de Chutney de rosii cu mere din: rosii, mere, ceapa, usturoi, otet de vin, zahar brun, scortisoara, sare, ulei de masline, ghimbir si boia de ardei iute.
- 1 kg roşii
- 3 mere
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 350 ml oţet de vin roşu
- 100 g zahăr brun
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară
- 1 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu ulei de măsline
- ghimbir măcinat
- boia de ardei iute
Mod de preparare:
Căleşte ceapa în ulei încins. Adaugă roşiile şi merele tăiate cubuleţe. Lasă-le să se înmoaie minimum cinci minute.
Adaugă zahărul bun, sarea, scorţişoara, un praf de ghimbir, usturoiul zdrobit şi boia. Toarnă oţetul şi lasă sosul să fiarbă 30 de minute.
Păstrează-l la rece până a doua zi. Serveşte-l pe felii de pâine prăjită şi cu brânză cheddar.
Chutney de rosii cu mere
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Chutney de ceapa cu vin rosu
Chutney de ceapa cu vin rosu din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara. Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie […]
Pofta buna!