Supă-cremă cu smântână
PrinteazaO reteta de supa crema cu smantana din: rosii, ceapa, usturoi, morcov, pasta de tomate, smantana, zahar, ulei de masline, unt, oregano, cimbru, sare si piper.
- 6 roşii
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 2 linguri cu smântână
- 1 linguriţă cu zahăr
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu unt
- oregano
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge uleiul de măsline. Adaugă untul, iar după ce s-a topit, înăbuşă ceapa cu usturoiul. Purie morcovul ras, iar peste cinci minute, stinge cu pasta de tomate. Adaugă 500 ml de apă caldă şi roşiile dlecojite şi zdrobite cu furculiţa.
Presară zahărul şii un praf de sare şi piper. Acoperă şi lasă la fiert până când supa ajunge la consistenţa dorită. La final, aromatizează cu oregano, cimbru şi busuioc. Serveşte supa cu smântână.
Supă cremă cu smântână
Pofta buna!