Tocanita de vita cu ienibahar
PrinteazaO reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, rosii, morcov, ceapa, ardei grasi, fasole neagra, untura, boabe ienibahar, foaie de dafin, sare si piper.
- 600 g pulpă de de vită
- 1 kg roşii
- 1 morcov
- 2-3 cepe
- 2 ardei graşi
- 200 g fasole neagră
- 2 linguri cu untură
- 5-6 boabe ienibahar
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în untura încinsă. Adaugă carnea în bucăţi mari. Acoperă totul cu apă, pune sare şi lasă să fiarbă la foc mic.
Pune foaia de dafin şi boabele de ienibahar. Când carnea este aproape fiartă, adaugă morcovul ras, fasolea fiartă separat şi ardeiul fâşii.
După câteva clocote, pune roşiile decojite şi zdrobite. Potriveşte gustul de sare şi piper şi mai lasă puţin pe foc.
Tocanita de vita
Pofta buna!