Cocktail de pui
PrinteazaO reteta de cocktail de pui din: aripioare sau piept de pui, castraveti murat, gogosar, ardei, porumb dulce, ridichi, faina, ulei, smantana, lamaie, hrean si sare.
- 700 g aripioare sau piept de pui
- 300 g castraveti murati
- 1 gogosar mare
- 1 ardei galben
- 1 cutie porumb dulce
- 1 legatura de ridichi
pentru sos:
- 1-1/2 linguri cu faina
- 2 linguri cu ulei
- 500 ml lapte
- 150 ml smantana
- 1/2 lamaie
- 2 linguri cu hrean ras
- sare
Mod de preparare:
Curata carne de pe oase si tai-o cubulete. Curata de seminte ardeiul si gogosarul si taie-i cubulete. Feliaza ridichiile si scurge porumbul din cutie.
Taie mărunt castraveţii muraţi şi stoarce-iîn mână în momentul când asamblezi cocteilul. Ia un vas transparent şi pune la bază un strat de porumb. Apoi unul de pui, castraveţi, gogoşari, din nou carne, ridichi şi ardei galben.
Lasă la frigider o jumătate de oră şi serveşte cu un sos de hrean: încinge uleiul (sau o lingură cu unt) într-o crăticioa- ră, adaugă făina şi lasă până se aureşte. Stinge cu lapte rece şi amestecă energic.
Când s-a îngroşat, ia de pe foc, adaugă restul ingredientelor, amestecând. Hreanul ras se pune înainte de servire.
Cocktail de pui
Pofta buna!