Aripioare glasate

Printeaza

Aripioare glasate din: aripioare de pui, miere, otet balsamic, suc de lamaie, ketchup, usturoi, boia dulce, sare, piper si ulei.

Ingrediente:

  • 20 de aripioare de pui
  • 2-3 linguri cu miere
  • 2 linguri cu otet balsamic
  • 3-4 linguri cu suc de lamaie
  • 4-5 linguri cu ketchup
  • 3 catei de usturoi
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Aripioare glasate: Spală aripioarele şi şterge-le cu un prosop de hârtie.

Sărează şi piperează după gust şi lasă-le la rece o jumătate de oră.

Pentru glazură, amestecă mierea cu sosul de ketchup, usturoiul pisat bine, sucul de lămâie, oţetul balsamic, boiaua dulce, sare şi piper.

Incinge 3-4 linguri cu ulei şi prăjeşte aripioarele, având grijă să le întorci pe ambele părţi.

Când sunt aproape gata, toarnă peste ele glazura, acoperindu-le cât mai bine. Mai ţine pe foc până se leagă sosul şi se prinde bine de bucăţile de pui.

Scoate-le cu grijă pe un platou şi serveşte-le cu orez simplu.

Pentru această garnitură, fierbe orezul în apă cu sare, iar când este gata, scurge-l cu grijă şi pune deasupra câteva cubuleţe de unt şi aromatizează-l cu cimbru.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.