Salată de creveţi
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de creveti din: creveti, lamaie, usturoi, ghimbir, cuisoare, ardei iute, chimen, boabe de mustar, otet alb, ulei de arahide, sare, castraveti, salata aisberg si lamaie.
- 16 creveţi mari
- 1 lămâie (zeama)
- 5 căţei de usturoi
- 1 bucăţică de ghimbir
- 5 cuişoare
- 5 ardei iuţi roşii uscaţi
- 1/2 lingură chimen
- 1/2 lingură boabe de muştar
- 2 linguri curcuma (pulbere)
- 3 linguri oţet alb
- 6 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- sare
pentru decor:
- 2 castraveţi
- 1 salată aisberg
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Indepărtează capetele creveţilor şi învelişul chitinos, lăsând coada intactă. Crestează-i pe lung şi elimină filamentul negru din interior. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie şi sărează-i.Amestecă oţetul, chimenul, boabele de muştar, ardeii iuţi tocaţi, cuişoarele, curcuma, usturoiul, ghimbirul curăţat de coajă şi ras şi 1/2 linguriţă de sare.
Pune creveţii într-o cratiţă cu ulei încins bine. Prăjeşte-i circa 5 minute la foc iute, apoi adaugă amestecul pregătit mai înainte. Acoperă cu un capac şi lasă-i să fiarbă la foc mic circa 10 minute.
Curăţă castraveţii de coajă şi de partea cu seminţe şi taie-i cubuleţe. Spală salata, tai-o fâşii, amestec-o cu castraveţii şi pune-o pe farfurii. Aşază deasupra creveţii cu o cantitate mică din sosul format în cratiţă şi amestecă bine toate ingredientele. Serveşte salata decorată, după gust, cu sferturi de lămâie.
Salată de creveţi
Pofta buna!