Rasol de vita cu legume la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de rasol de vita cu legume: carne de vita, praz, morcov, ciuperci, cartofi, vin rosu, supa de vita, unt, coaja de lamaie, sare, usturoi, rozmarin uscat, maghiran, ulei, piper.
- 4 rasoale mici de vită
- 1/2 praz
- 150 g morcovi mici
- 200 g ciuperci mici
- 300 g cartofi dulci
- 100 ml vin roşu
- 100 ml supă de vită
- 2 linguri unt
- coajă de lămâie
- sare
Ingrediente condimente:
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri rozmarin uscat
- 2 linguri măghiran sau oregano
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castronel, se amestecă usturoiul zdrobit, jumătate din rozmarin, jumatate din măghiran (sau oregano), două linguri de ulei, sare şi piper, după gust.
Se fac câteva incizii în rasoale şi se introduce câte puţină pastă condimentată.
Pe fundul unui vas mare, se aşază prazul tăiat fâşii, restul din pasta condimentată, apoi rasoalele, morcovii, cartofii, ciupercile.
Se presară sare şi piper, după gust, se stropesc cu restul de ulei, se adaugă bucăţele de unt şi se pune vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.
Se scoate vasul din cuptor, se întorc bucăţile de carne, se adaugă supa de vită, vinul, coaja de lamaie şi se introduce din nou la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute, până când carnea este bine pătrunsă şi frumos rumenită.
Rasol de vita cu legume la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rasol de vita la cuptor
- rasol de vitel la cuptor
- rasol vita la cuptor
- rasol de vita la cuptor cu legume
Arata delicios rasolul de vita
Nu am facut pana acum rasol de vita la tava 🙂