Desert cu banane si portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu banane, cacao, ou, apa minerala, ulei, zahar, esenta de vanilie, faina, portocale, miere, menta.
- 2 linguri cacao
- 1 ou
- 1 cană apă minerală
- 1 pahar ulei
- 4 linguri zahăr
- 1 esenţă vanilie
- 1 cană făină
- 4 banane
- 2 portocale
- 500 ml smântână
- 5 linguri miere
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Cacaua se amestecă cu faina, oul, apa minerală şi zahărul. Se adaugă uleiul, esenţa şi compoziţia se bate bine cu telul.
Intr-un vas termorezistent sau într-o tavă mai mică unsă şi tapetată, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit circa 20-25 de minute. Se lasă la răcit, după care se taie cubuleţe.
Smântână se aşază într-un bol. Se pune mierea, se rade coaja de la o portocală şi se amestecă bine. Bananele se taie felii şi se stropesc cu puţină zeamă de portocală.
In pahare mai mari sau în cupe se aşază câteva cubuleţe de pandişpan, câteva felii de banane, se toarnă cremă de smântână şi se continuă încă odată cu aceleaşi straturi. Se ornează cu felii şi coajă de portocală şi cu mentă.
Desert cu banane si portocale
Pofta buna!