Uscatele italiene
PrinteazaO reteta gustoasa de uscatele italiene din: faina, lapte, drojdie, miere, unt, sare, ulei.
- 700 g făină
- 4 căni lapte călduţ
- 30 g drojdie proaspătă
- 1 lingură miere
- 4 linguri unt sau untură
- 2 linguriţe sare
- 4 ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în două căni cu lapte amestecat cu miere. Se pune din cantitatea de făină într-un vas, se face loc în mijloc şi se toarnă laptele şi sarea. Se amestecă uşor.
Untul sau untura se freacă spumă şi se încorporează în aluat. Se frământă adăugând restul de făină şi lapte cât mai este necesar, până se obţine un aluat care se desprinde de pe pereţii vasului.
Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă la dospit 45 de minute. Se întinde o foaie de circa 0,5 cm, se taie dreptunghiuri sau în forma dorită şi se prăjesc în ulei încins câteva minute. Se pot servi aşa sau date prin sare sau zahăr pudră.
Uscatele italiene
Pofta buna!
Interesante aperitivele astea 🙂