Tempura cu legume din: faina, ou, broccoli, ceapa, ardei, morcov, fasole, ulei, sos de soia. Ingrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit […]
Tempura de ceapă
PrinteazaO reteta de tempura de ceapa din: ceapa, zeama de lime, ulei de arahide, faina de naut, boia iute, bicarbonat, curcuma, apa si sare.
- 2 cepe
- 1/2 lime (zeama)
- ulei de arahide (sau de floarea-şoarelui)
pentru aluat:
- 130 g faină de năut
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă curcuma
- 1 ceaşcă apă
- sare
Mod de preparare:
Pune într-un castron 1 ceaşcă de apă, curcuma, bicarbonatul, boiaua iute, un praf de sare şi 100 g faină de năut.
Amestecă bine toate ingredientele până când obţii un aluat omogen, destul de fluid (similar celui pentru clătite).
Lasă-1 10 minute să se odihnească.
Taie ceapa rondele subţiri, de dimensiuni egale.
Trece rondelele de ceapă prin zeama de lămâie, apoi prin aluat şi prin faina de năut rămasă.
Prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii.
Scoate-le pe hârtie absorbantă să se scurgă şi serveşte-le fierbinţi.
Tempura de ceapă
Pofta buna!
poate iti place si:
Tempura
Tempura Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1cartof (nu prea mare) Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cite o lingura din compozitie […]
Pofta buna!