Praz, fasole boabe şi chorizo
PrinteazaO reteta delicioasa de praz, fasole boabe si chorizo din: ulei de masline, chorizo, praz, usturoi, sherry sec, fasole alba, supa de legume si paine.
- 0 lingură de ulei de măsline
- 75 g de chorizo, tăiat în bucăţi mari
- 4 fire de praz mari, tăiate subţire
- 3 căţei de usturoi, tăiaţi
- 100 ml sherry sec
- 2 conserve a câte 400g de fasole boabe albă, scursă 500ml
- supă de legume
- 85 g de pâine, mărunţită
Mod de preparare:
Se pregăteşte focul la 200°C. Se prăjeşte chorizo-ul în uleiul încins în prealabil câteva minute până devine uşor crocant şi se scoate din tigaie.
Se adaugă în acelaşi ulei prazul şi jumătate din cantitatea de usturoi; se călesc aprox. 5 minute până se înmoaie.
Se adaugă sherry-ul, fasolea şi supa. Se condimentează şi se fierbe înăbuşit aprox. 5 minute. Intre timp se prepară un amestec din pâinea mărunţită grosier şi restul de usturoi.
Se toarna amestecul de praz intr-un vas termorezistent, se adauga chorizo-ul si se presara c amestecul de paine si usturoi.
Se lasa la cuptor 10 minute pana se rumeneste, si se serveste cu paine prajita.
Praz, fasole boabe şi chorizo
Pofta buna!