Reteta zilei: Peste in sos tomat

Printeaza

Peste in sos tomat din: peste, ulei de masline, otet de vin rosu, ceapa, foi de dafin, sos de rosii, apa, sare, piper si boia iute.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 500 g peşte mic, fără cap şi coadă (macrou, merluciu, crap, şprot)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 ml oţet de vin roşu
  • 2 cepe mari tăiate solzişori
  • 4 foi de dafin
  • 250 ml sos de roşii
  • 200 ml apă
  • sare
  • piper măcinat
  • piper boabe
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Pui peştele tăiat bucăţi la fiert împreună cu ceapa, oţetul, dafinul, zece boabe de piper negru.

Laşi să fiarbă acoperit, la foc mic, aproape o oră.

Peste in sos tomat

Intre timp, pui sucul de roşii la fiert cu piper măcinat, boia iute şi sare după gust.

Laşi cam 10-15 minute.

Peste in sos tomat

Scoţi cu grijă oasele mari şi aşezi bucăţile de peşte în borcane.

Ames­teci zeama de peşte cu sosul de roşii şi laşi să dea într-un clocot.

Torni acest sos peste bucăţile de peşte, torni puţin ulei, închizi borca­nele şi le fierbi la bain-marie.

Peste in sos tomat

Peste in sos tomat

Peste in sos tomat

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Peste cu sos tomat

Peste cu sos tomat Ingrediente: 700 g trunchiuri de macrou două cepe 5 căţei de usturoi capere 6 roşii pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce doi ardei capia un ardei iute o lingură de zahăr tos o lămâie ulei sare, piper paste de orez cartofi morcovi Preparare: Cepele şi usturoiul se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • peste in sos tomat
  • peste marinat in sos tomat
  • conserva de peste in sos tomat
  • conserva de peste in sos tomat pentru iarna
  • macrou marinat in sos tomat
  • peste in sos tomat pentru iarna
  • peste cu sos
  • reteta peste in sos tomat
  • peste in sos tomat reteta
  • marinata de peste pentru iarna

5 comentarii

  1. Mda, imi place pestele in sos tomat

  2. Scuzati va rog care bucati de peste le asezati? Dupa ce fierbi pestele o ora eu nu cred ca mai ai bucati.Schimbati numele la reteta daca utilizati acest proces de tehnologic cu siguranta va iesi terci de peste in sos tomat.Proverb romanesc;
    daca taceai filozof ramaneai.

  3. Mie mi-a iesit bine peste in sos tomat

  4. A facut cineva reteta asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.