Mâncare de vinete cu dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de vinete cu dovlecei pentru iarna din: vanata, dovlecei, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, cimbru, ulei si sare.
- 1 vânătă
- 2 dovlecei
- 3 roşii
- 1 ardei gras
- 1ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală legumele, curăţă ceapa de foi şi tai-o solzişori. Pune uleiul la încins şi căleşte iute ceapa. Adaugă usturoiul tocat mărunt, ardeiul tăiat feliuţe subţiri, vinetele cuburi şi dovleceii felii.
Când s-au înmuiat legumele, adaugă roşiile decojite şi tăiate felii subţiri, adaugă o ceaşcă de apă, sare după gust şi lasă să fiarbă 45 de minute, amestecând din când în când. După ce a scăzut sosul destul de mult şi legumele sunt fierte, stinge focul, presară cimbru, amestecă şi acoperă cu un capac.
Laşi acoperit până pregăteşti borcanele. Le sterilizezi în apă clocotită, le usuci bine (şterge-le cu un prosop de hârtie), după care poţi pune mâncarea în borcane. Strânge capacele şi fierbe-le la bain-marie 30 de minute.
Mâncare de vinete cu dovlecei
Pofta buna!
Buna mancare de vinete cu dovlecei