Reteta zilei: Dulceata de prune
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de dulceata de prune din: prune, zahar, apa, nuci si baton de vanilie.
- 2 kg prune
- 3 kg zahar
- 300 ml apa
- 400 g nuci
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Pune nucile să se rumenească într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, freacă-le între palme pentru a îndepărta coaja.
Separat, spală prunele, crestează-le la capete şi scoate-le sâmburii cu ajutorul unui băţ de frigăruie. Pune-le într-un tifon şi scufundă-le de trei ori în apă clocotită.
Umple fiecare prună cu câte o nucă. Intr-un vas, pune la fiert zahărul cu apa şi lasă pe foc până se formează sosul.
Prunele umplute şi batonul de vanilie şi lasă câteva minute. După ce s-a răcorit dulceaţa, umple borcanele, capsează-le şi aşa- ză-le cu gura în jos două ore.
Dulceata de prune
Pofta buna!
Foarte buna dulceata de prune