Tartă de prune cu bezea

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta de prune cu bezea din: galbenusuri, praf de copt, faina, unt, iaurt, zahar, esenta de vanilie, albusuri, suc de lamaie, prune si pesmet.

Ingrediente:Tartă de prune cu bezea

  • 4 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 100 ml iaurt
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie

bezeaua:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • suc de lamaie

umplutura:

  • 1/2 kg prune
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se rup pruneleîn două şi se scot sâmburii. Se presară peste ele pesmet. Se unge o tavă cu unt. Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă iaurtul, vanilia şi gălbenuşurile.

Se omogenizează şi se încorporează făina şi praful de copt. Se amestecă bine cu mâna, după care se întinde o foaie de aluat care se aşazăîn tava unsă cu unt.

Se pun deasupra prunele şi se introduce tava în cuptorul preîncins. Se coace tarta timp de 30 minute, la foc mediu. Intre timp se bat spumă albuşurile.

Se adaugă zahărul şi sucul de lămâie. Se bat în continuare până ce se întăresc. Se scoate tava din cuptor, se întinde bezeaua şi se reintroduce tava în cuptor, pentru 20 minute, la foc mic.

Tartă de prune cu bezea

Tartă de prune cu bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.