Pui Tandoori
PrinteazaO reteta delicioasa de Pui Tandoori din: pulpe de pui, iaurt, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, curcuma, boia iute, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin si colorant alimentar. Tandoor este un model de cuptor confecţionat din lut ars, de forma unui borcan mare, cu pereţii formând un glob cu gâtul îngustat, îngropat parţial în sol.
In jurul cuptorului se face un foc din vreascuri, alimentat mai multe ore, până când pereţii vasului se încing foarte bine. Alimentele se introduc în cuptor după ce focul s-a stins, coacerea realizându-se doar datorită căldurii degajate de pereţii acestuia.
- 4 pulpe de pui
- 250 g iaurt gras
- 4 căţei de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- 2 linguri coriandru (pulbere)
- 1 linguriţă chimen (pulbere)
- 1/2linguriţă curcuma
- 1/2 linguriţă boia iute
- 1 lămâie (zeama)
- ulei de măsline extravirgin
- colorant alimentar roşu (pulbere)
Mod de preparare:
Crestează adânc pulpele de pui cu un cuţit bine ascuţit. Amestecă zeama de lămâie cu un praf de sare, curcuma şi ulei de măsline şi toarnă emulsia obţinută peste pulpe. Amestecă în blender usturoiul, ghimbirul, boiaua iute, coriandrul, chimenul, colorantul şi iaurtul. Mixează până când obţii o pastă omogenă.
Pune pulpele de pui în pasta obţinută, întoarce-le pe toate părţile şi lasă-le să se marineze peste noapte. Coace pulpele 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C şi serveşte-le fierbinţi.
Pui Tandoori
Pofta buna!