Supa de legume cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de legume cu ciuperci din: ciuperci, ardei capia, ardei gras, praz, morcov, telina, fasole rosie boabe, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, marar, sare si piper.
- 500 g ciuperci
- doi ardei capia
- un ardei gras
- un fir de praz
- un morcov
- un sfert de ţelină
- 100 g fasole roşie boabe
- 50 g boabe de porumb
- seminţe de floarea-soarelui
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin ulei încins.
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se pune într-un castron la rece.
Prazul se spală şi se taie rondele subţiri; morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun lângă praz.
Ardeii capia şi cel gras se curăţă de seminţe, se spală, se scurg de apă şi se toacă mărunt.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun morcovul şi ţelina, se călesc până se înmoaie apoi se adaugă prazul şi ardeiul tocat.
Se mai lasă pe foc cinci minute, se opreşte focul şi se toarnă amestecul într-o oală în care fierb doi litri de apă.
Se fierbe totul până când legumele s-au înmuiat, se adau¬gă ciupercile călite, fasolea roşie şi boabele de porumb.
Se presară o lingură de sare, piper, puţin mărar tocat şi se mai fierbe zece minute.
Se serveste fierbinte sau calda, presarata cu seminte de floarea soarelui si marar.
Supa de legume cu ciuperci
Pofta buna!