Reteta zilei: Dulceata de gogonele
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de gogonele din: gogonele, apa, otet, zahar si lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg gogonele
- 2 l apa
- 300 ml otet
pentru sirop:
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Alege gogonele nu prea mari. Spala-le si pune-le la fiert in 2 l de apa cu otet circa o ora.
Scoate-le intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au racorit, indeparteaza-le coaja.
Separat, pune la fiert apa cu zaharul, zeama de lamaie si batonul de vanilie. Cand siropul da in clocot, adauga gogonelele decojite. Lasa sa fiarba pana se leaga dulceata. La final adauga o felie de lamaie. Pune dulceata in borcane, capseaza-le si lasa-le cu gura in jos cate ore.
Dulceata de gogonele
Pofta buna!