Reteta zilei: Dulceata de gogonele

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de gogonele din: gogonele, apa, otet, zahar si lamaie.

Dulceata de gogonele

Ingrediente:

  • 1 kg gogonele
  • 2 l apa
  • 300 ml otet

pentru sirop:

  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Alege gogonele nu prea mari. Spala-le si pune-le la fiert in 2 l de apa cu otet circa o ora.

Dulceata_de_gogonele

Scoate-le intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au racorit, indeparteaza-le coaja.

Dulceata_de_gogonele_02

Separat, pune la fiert apa cu zaharul, zeama de lamaie si batonul de vanilie. Cand siropul da in clocot, adauga gogonelele decojite. Lasa sa fiarba pana se leaga dulceata. La final adauga o felie de lamaie. Pune dulceata in borcane, capseaza-le si lasa-le cu gura in jos cate ore.

Dulceata_de_gogonele_03

Dulceata de gogonele

Dulceata de gogonele

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.