Ananas cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de ananas cu orez din: apa, orez, frunze de varza, ciuperci, ceapa, usturoi, ananas, ulei de arahide, curcuma, curry, zahar, sare si piper.

Ingrediente:Ananas cu orez

  • 600 ml apă
  • 350 g orez Jasmine (orez parfumat thailandez)
  • 200 g frunze de varză
  • 100 g ciuperci
  • 50 g ceapă
  • 3   căţei de usturoi
  • 1 ananas mare
  • 4   linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1 linguriţă curry
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de a-l prepara, pune orezul 30 de minute la înmuiat într-un vas cu apă, acoperit cu un capac. Scurge-l şi clăteşte-l. Fierbe-l 10 minute, la foc mic, în apă cu sare. Ia-l de pe foc şi dă-l la cuptor, la 150° C, pentru o jumătate de oră. Lasă-l să se răcească şi păstrează-l în frigider până în momentul utilizării.

Curăţă ceapa şi tai-o julien. Curăţă usturoiul şi toacă-1 mărunt. Elimină nervurile de la foile de varză şi taie-le în pătrate cu latura de circa 1 cm. Taie ciupercile în jumă­tate. Taie şi ananasul pe din două, îndepărtează-i mijlocul lemnos, dar păstrează-i învelişul cu frunzuliţe. Scobeşte cele două jumătăţi de ananas şi taie miezul cubuleţe cu latura de 1 cm. Păstrează cele două jumătăţi scobite.

Incinge uleiul în wok şi rumeneşte ceapa şi usturoiul. Adaugă curcuma şi praful de curry, apoi varza, cuburile de ananas, ciupercile şi zahărul. Căleşte-le circa 5 minute, amestecând continuu. Sărează şi piperează, după gust, apoi amestecă ingredientele cu orezul. Pune umplutura în jumătăţile de ananas şi dă-le la cuptor, la 180° C, pentru 30 de minute. Scoate-le din cup­tor si serveste-le calde.

Ananas cu orez

Ananas cu orez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.