Vitel cu zbarciogi
PrinteazaO reteta delicioasa de vitel cu zbarciogi din: mure de vitel, zbarciogi uscati, vin de porto, smantana, unt, concentrat de supa de vitel, sare si piper.
- 900 g mure de vitel
- 100 g zbarciogi uscati
- 200 ml vin de Porto
- 100 ml zeama de trufe (la cutie)
- 100 ml smantana lichida
- 100 g unt
- 2 linguri concentrat de supa de vitel
- sare
- piper macinat proaspat
Mod de preparare:
Puneti murele de vitel 1h intr-un castron mare cu apa rece.
In acest timp, rehidratati zbarciogii, punandu-i intr-un vas cu apa calduta, circa 30 de minute.
Scurgeti-i, puneti-i din nou in apa curata, amestecati-i in vas si schimbati iar apa.
Repetati aceasta operatie pana cand nu se mai depune nimic pe fundul castronului.
Scurgeti-o si zvantati-i. Puneti murele de vitel intr-o cratita, acoperiti-le cu apa si asezati cratita pe foc.
La primul clocot, scurgeti-le si raciti-le sub jet de apa rece.
Indepărtaţi pieliţa ce Ie acoperă şi tăiaţi-le în 6 escalopuri groase de 1 cm. Săraţi şi piperaţi.
Turnaţi vinul într-o cratiţă şi scădeţi-1, pe foc iute, până la o consistenţă siropoasă.
Adăugaţi zeama de trufă şi concentratul de viţel, diluat în cca 100 ml de apă caldă.
Amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă încet, Ia foc mic, 10 min.
In acest timp, fierbeţi 5 min zbârciogii împreună cu smântână, la foc potrivit.
Săraţi şi piperaţi.
Topiţi 50 g de unt, într-o tigaie mare.
Rumeniţi uşor escalopurile de mure de viţel, câte 2 min pe fiecare parte.
Aşezaţi-le imediat pe un platou preîncălzit, împreună cu zbârciogii.
Incorporaţi în sosul de porto, după ce aţi luat vasul de pe foc, restul de unt, tăiat bucăţele, bătând fără încetare.
Turnaţi în sosieră şi prezentaţi i împreună cu murele de viţel şi cu zbârciogii.
Vitel cu zbarciogi
Pofta buna!