Tocana cu carnati de casa
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tocana cu carnati de casa din: carnati de casa, fasole boabe, costita, ceapa, ardei gras, patrunjel, usturoi, untura, sare si piper.
- 5-6 carnati de casa usor afumati
- 200 g fasole boabe
- 100 g costita
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 legatura de patrunjel
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura cu untura
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă usturoiul zdrobit cu verdeaţa tocată fin şi un praf de sare. Pune fasolea la fiert în apă cu sare. Nu uita sa schimbi de trei ori apa.
Separat, căleşte ceapa tăiată mărunt. Adaugă costiţa cubuleţe şi cârnaţii întregi sau tăiaţi în bucăţi mari.
Lasă să se rumenească bine, după care adaugă ardeiul tăiat mărunt şi boabele de fasole. Stinge apoi cu zeama în care a fiert fasolea.
Lasă pe foc să dea în câteva clocote şi potriveşte apoi gustul de sare şi piper. Serveşte tocăniţa cu amestecul de pătrunjel şi usturoi.
Tocana cu carnati de casa
Pofta buna!