Salată mixtă
PrinteazaO reteta delicioasa de salata mixta din: morcovi, conopida, fasole pastai, germeni de soia, pasta de creveti, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ceapa, boia iute, apa, sare si piper.
- 80 g morcovi
- 80 g bucheţele de conopidă
- 80 g fasole păstăi
- 80 g germeni de soia
- 1 linguriţă pastă de creveţi
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriţă sos de soia
- 2 cepe mici
- 1/2 linguriţă boia iute
- 6 linguri apă
- sare, piper
Mod de preparare:
Curăţă şi toacă cepele şi freacă-le într-un mojar împreună cu pasta de creveţi. Prăjeşte compoziţia 30 de secunde într-o tigaie mare cu puţin ulei, apoi adaugă boiaua iute, morcovii curăţaţi şi tăiaţi bastonaşe, bucheţelele de conopidă, păstăile de fasole curăţate şi tăiate bucăţi.
Căleşte rapid toate ingredientele timp de 2 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn, apoi adaugă sosul de soia şi 6 linguri cu apă. Acoperă tigaia şi lasă totul să fiarbă 10 minute, apoi ia capacul şi fierbe încă 2 minute.
La sfârşit, adaugă germenii de soia, sărează şi pipe- rează după gust şi ţine pe foc încă 3 minute, amestecând permanent.
Salată mixtă
Pofta buna!