Rulada de toamna
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de toamna din: carne tocata, moecov, telina, mazare, ardei grasi, ceapa, pesmet, ulei, oua, patrunjel, sare si piper.
- 700 g carne tocata (amestec vita/porc)
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 100 g mazare
- 2 ardei grasi (verde, rosu)
- 1 ceapa
- 1 lingura pesmet
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, morcovul, ţelina şi ardeiul gras, spălaţi-le, apoi tocaţi mărunt ceapa, iar pe celelalte tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi la fiert pentru 10-12 minute, cubuleţele de morcov şi ţelină. Ceapa căliţi-o în ulei, apoi amestecaţi-o cu carnea tocată, într-un castron mai mare.
Adăugaţi cubuleţele de ţelină şi morcov fierte, ardeiul gras, mazărea, ouăle, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia şi puneţi-o într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi rulada la foc potrivit spre mare, circa 40 de minute. Lăsaţi-o să se răcească înainte de a o tăia în felii.
Rulada de toamna
Pofta buna!