Porc în sos dulce-acrişor
PrinteazaO reteta de porc in sos dulce acrisor din: carne slaba de porc, faina alba, untura, usturoi, ceapa, ardei iuti, castraveti, zahar, rosii, otet, sos de soia, ulei de floarea soarelui si sare.
- 400 g carne slaba de porc (felii de subtiri)
- 100 g faina alba
- 80 g untura
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- 2 ardei iuti verzi
- 8 castraveti
- 4 rosii
- 2 linguri zahar
- 2 linguri otet
- 4 linguri sos de soia
- ulei de floare soarelui (pentru prajit)
- sare
Mod de preparare:
Trece carnea prin faină, prăjeşte-o câteva secunde într-o tigaie cu ulei încins, apoi las-o să se scurgă pe hârtie absorbantă. Incinge ulei într-o altă tigaie, căleşte uşor usturoiul tocat, apoi adaugă ceapa curăţată şi tăiată julien, ardeii iuţi şi castraveţii curăţaţi tăiaţi fâşiuţe subţiri, roşiile tăiate cu- buleţe şi fâşiile de carne.
Adaugă zahărul, oţetul, sosul de soia şi un praf de sare. Pune tigaia pe foc mare şi las-o până când preparatul începe să dea în clocot; ia-l apoi de pe foc şi lasă-l să se odihnească 5 minute înainte de a-l servi. Il poţi oferi în castronele, aşezat pe un pat de orez cu bobul lung fiert.
Porc în sos dulce-acrişor
Pofta buna!