Despre Uleiul de soia
PrinteazaUleiul de soia – Bogat în vitaminele A, D şi E, uleiul de soia favorizează eliminarea depunerilor de grăsime de pe artere şi previne formarea colesterolului în sânge. Are un conţinut scăzut de grăsimi saturate, iar folosirea lui frecventă în alimentaţie previne apariţia bota cardiovasculare.
Datorită lecitinei aflate în compoziţia lui în cantităţi rezonabile, uleiul de soia este recomandat pentru favorizarea digestiei şi pentru întărirea memoriei. Contribuie cu succes la tratarea unor afecţiuni renale, la întărirea imunităţii şi la îmbunătăţirea activităţii sexuale.
Pentru necunoscători, e bine de menţionat că, atunci când îl foloseşti la gătit, emană un miros specific nu foarte plăcut. Poate fi ţinut la frigider deoarece nu se solidifică, aşa cum se întâmplă cu cel de palmier sau măsline. Păstrat timp îndelungat în condiţii optime, nu-şi pierde calităţile.
Incoming search terms:
- ulei de soia
- uleiul de soia