Tort de frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de frisca, faina, zahar, ulei, oua, branza de vaci, gelatina, zahar vanilat, lamaie, serbet, unt, nuca.
- 90 g făină
- 80 g zahăr
- 3 linguri ulei
- 3 ouă
Ingrediente umplutură:
- 250 g brânză de vaci
- 250 g friscă
- 100 g zahăr
- 10 g gelatină
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 lămâie
Ingrediente decor:
- 200 g friscă
- 1 borcan de şerbet (400 g)
- 50 g unt
- 50 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Se bat spumă ouăle cu zahărul, la bain-marie, apoi vasul se dă deoparte şi se continuă bătutul încă 10 minute, până se îngroaşă bine compoziţia. Se adaugă făina şi uleiul, amestecându-se bine. Se toarnă compoziţia într-o formă de inimă şi se coace aproximativ 40 de minute, la temperatură potrivită.
Se freacă brânza cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat, frişca, coaja de lămâie rasă şi gelatina înmuiată topită, până se obţine o cremă fină, care se toarnă peste blatul de tort, aflat în formă, şi se lasă la rece 4-5 ore.
Se deşartă şerbetul O într-o cratiţă aflată în bain-marie şi se lasă până se înmoaie. Se scoate vasul din bain-marie, se adaugă untul şi se freacă bine. Compoziţia obţinută se împarte în două, se amestecă fiecare cu coloranţi alimentari, galben şi mov, apoi se toarnă într-o tavă în strat subţire şi se lasă la rece câteva ore, să se întărească.
Din pasta de şerbet colorată diferit se decupează inimioare mari şi– mici pentru decor. Frişca se colorează la fel ca inimioarele şi se foloseşte la decorarea tortului. Lateralele tortului se tapetează cu nucă măcinată.
Tort de frisca
Pofta buna!