Măruntaie de pui cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de maruntaie de pui cu legume, maruntaie de pui, dovlecei, gulie, conopida, ceapa, vin aromat, ulei, sare si piper.
- 500 g maruntaie de pui: inimi, pipote, ficat
- 2 dovlecei
- 1 gulie
- 1 conopida
- 2 cepe
- 1 pahar de vin aromat
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi bine măruntaiele, curăţaţi zarzavaturile, desfaceţi conopida în bucheţele. Tăiaţi măruntaiele în feliuţe şi condimentaţi-le cu sare şi piper.
Căliţi-le în ulei şi după 10 minute, adăugaţi legumele tăiate în cubuleţe. Ţineţi vasul la foc potrivit şi amestecaţi din când în când, ca să nu se prindă mâncarea de vas.
Când ingredientele s-au înmuiat, opriţi focul şi turnaţi amestecul într-o tavă. Adăugaţi 1 pahar vin şi puneţi tava la cuptor până când lichidul scade şi legumele se rumenesc. Serviţi mâncarea caldă. Merge si cu mămăligă.
Măruntaie de pui cu legume
Pofta buna!