Ardei la tigaie
PrinteazaO reteta de ardei la tigaie din: ardei gras, fenicul, mazare, kaizer afumat, ulei, sare, piper si oua.
- câte 1 ardei gras roşu, galben şi verde
- 1 bulb de fenicul
- 150 g de mazăre congelată
- 50 g de kaizer afumat
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- 4 ouă
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele. Tăiaţi ardeiul cuburi, iarfeni- culul, fâşii. Lăsaţi mazărea să se dezgheţe. Tăiaţi kaizerul fâşii. Prăjiţi-l într-o tigaie, apoi aşezaţi-l pe o farfurie. Incingeţi alt ulei într-o tigaie. Adăugaţi ardeiul şi feniculul şi prăjiţi totul cca. 1 minut, amestecând încontinuu.
Turnaţi 100 ml de apă, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic 10 minute. Adăugaţi mazărea şi kaizerul, apoi condimentaţi totul şi fierbeţi alte 3 minute.
Spargeţi ouăle unul câte unul peste legume şi lăsaţi-le să se umfle. Ornaţi totul după cum doriţi. Pentru garnitură puteţi prepara piure de cartofi, lată o mâncare uşor de preparat şi cu un gust excelent.
Ardei la tigaie
Poftă bună!