Chiftelute din conopida
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute din conopida din: conopida, ceapa, oua, paine, lapte, marar verde, sare, piper, faina si ulei.
- 1 conopidă potrivita
- 1 ceapă mare
- 2 ouă
- 2 felii de păine
- 1 ceaşcă lapte
- 1 lingură mărar verde
- sare
- piper
- făină sau pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se fierbe conopida in apa cu sare 5-10 minute, se scurge in strecuratoare si se zdrobeste cu presa de piure sau in blender. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei bine incins şi cănd se înmoaie, se scoate cu spumiera şi se amestecă cu piureul de conopidă.
Se adaugă cele două ouă bătute uşor, feliile de păine înmuiate în lapte şi stoarse, mărar tocat, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.
Din compoziţie se modelează chifteluţe, se trec prin făină sau prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins, până devin aurii. Se servesc calde, garnisite cu piure de cartofi sau cu legume natur.
Chiftelute din conopida
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftele de conopida
- chiftelute din conopida